Përgjatë verës, midhjet kanë sezonin e tyre. Çmimi i tyre nis nga 200 lek të vjetra e deri në 300 lek. Kanë një shije fantastike, vlera ushqimore të larta dhe teknika e përgatitjes nuk do shumë mend.
Neps.al ju rendit më poshtë disa hapa të thjeshtë sesi t’i qëroni, pastroni dhe shijoni ato ashtu siç duhet.
Si fillim 1 kg midhje do e lini në një tas të madh me ujë të rrjedhshëm të ftohtë. Pastroni sa të mundeni me ndihmën e një thike, guackën e tyre për të larguar papastërtitë.
Midhjet që janë të thyera duhet t’i shmangni, sikurse edhe ato të hapura.
Largoni atë fitilin e vogël që kanë
Më pas në një tenxhere skuqni 15 gramë gjalpë, qepën e grirë imët dhe 2 qepët e njoma.
I lini 10-12 minuta derisa qepa të zbutet. Shtoni 2 thelpi hudhra të shtypura, 100 ml verë të bardhë dhe 100 ml ujë. I përzieni mirë.
Pas 5 minutash shtoni midhjet dhe i përzieni të gjitha bashkë. Në momentin që guacka u është hapur të gjithë midhjeve do të thotë që ato janë gati. Pas 5 minutash i hiqni nga zjarri dhe i kaloni në një enë.
Sipas dëshirës mund t’i shoqëroni me një patate të skuqura.
Bonus:
Nëse përtoni t’i bëni të gjithë hapat më lartë, atëherë Nepsi ka një sugjerim për ju.
Shkarko SnapFood, zgjidh restorant: “Pasta Mia” dhe shijo një linguini me midhje e fruta deti me shije të paparë!
E porosit me një klik dhe vjen drejt e në adresën tuaj. A ka më thjeshtë sesa kaq?